Skip til primært indhold

Velbesøgt workshop til WHINN 2022

Vi havde fuldt hus til vores workshop til WHINN – Week of Health and Innovation i november, hvor vi kom igennem hele rejsen mod Medical Device Regulation (MDR). En rejse man skal ud på, hvis man vil levere robotteknologi og andet udstyr (hardware og software) til sundhedsvæsenet.

Dagen startede med et oplæg fra Søren Andreas Just, ledende overlæge på Medicinsk Afdeling M-FAM på Svendborg Sygehus, hvor han beskrev behovet for nye ideer til dyb vene-trombose (blodprop i benet). Derefter var der både gruppearbejde og løbende oplæg om robotforskning og kravene til MDR.

Et godt råd på vejen mod MDR var, at man skal være opmærksom på at definere formålet med sit produkt helt præcist og ikke gabe over for meget; formålsbeskrivelsen skal ikke dække virksomhedens vision, men kun det pågældende produkt.

Thiusius Rajeeth Savarimuthu, professor og forskningsleder i CCR, var vært på dagen og holdt snor i oplæg og diskussion: “Vi valgte at lave arrangementet som workshop, fordi deltagerne skulle komme hjem med mere end passiv viden. De skulle gerne komme hjem med en fornemmelse af, hvad der kræves for at opfinde og afsætte til sundhedssektoren samt redskaber til at komme gennem den proces selv”.

Søren Udby, daglig leder i CCR, supplerer: “Det var enormt givende at opleve den summen og snak på tværs i grupperne og de mange gode ideer, der blev arbejdet med. Det er vigtigt for os at udvide og styrke vores netværk i robotindustrien, fordi samarbejde er uundværligt, når vi udvikler og implementerer robotteknologi”.

Nødvendigheden af samarbejde på tværs af de offentlige aktører i sundhedsvæsenet og de private virksomheder var det helt centrale budskab til workshoppen. Thiusius Rajeeth Savarimuthu rundede dagen af med en opfordring til at samarbejde på tværs med hospitaler, patienter, udviklere osv.: ”De rigtig succesfulde historier er der, hvor slutbrugerne er med fra starten”.

WHINN 2023 løber af stablen den 8.-9. november 2023 i Forskerparken i Odense.

Tre mennesker taler om et bord
Tre mennesker taler om et bord
To mennesker ved et bord smiler til hinanden
APPFWU02V