Skip til primært indhold

Kickoff-møde for HospiBot

Tirsdag den 19. september holdt vi vores officielle kickoff-møde for HospiBot-projektet, ledet af Oskar Palinko og SDU Robotics, vores Lead Partner i Danmark.

Projektets primære formål er at udvikle og teste en interaktiv, modulær og mobil robot med et lille fodaftryk til brug på hospitaler i Danmark og Tyskland. Det kunne potentielt bruges til forskellige opgaver som at hilse og vejlede patienter og besøgende, mindre logistiske opgaver eller let rengøring og desinfektion af overflader. Tidskrævende eller gentagne opgaver, der kunne hjælpe med at frigøre tid for personalet til at tage sig af patienterne.

”Det er åbenlyst, at der er mangel på sygeplejersker, og det vil vi gerne tage fat på. Men grundlæggende er der ingen grund til, at højtuddannet og dygtigt sundhedspersonale skal bruge tid på at transportere ting, rengøre gulve eller lede efter en forsvunden kørestol," siger Oskar Palinko, projektkoordinator og lektor ved SDU.

CCR's rolle i projektet

CCR's rolle vil blandt andet være at tage del i udvælgelsen af moduler til robotten, rekruttering af relevante afdelinger på sygehusene, test af løsningerne og deltagelse i udviklingen af ​​et sæt retningslinjer for brug af robotter, der kan være med til at sikre standardisering på tværs af landegrænser.

Robotterne vil blive gennemtestet og løbende modificeret gennem det 3-årige projekt på de deltagende hospitaler i både Danmark og Tyskland. Projektet har modtaget støtte fra Europa-Kommissionens Interreg Deutschland-Danmark-program.

Læs mere om projektet.

APPFWU02V