Skip til primært indhold

Åbning af CCR

Torsdag den 10. juni 2021 kunne vi endelig officielt indvie Centre for Clinical Robotics med et lille event på Syddansk Universitet (SDU) og virtuelt for de mange interesserede, som coronarestriktionerne desværre ikke gav plads til fysisk.

Henrik Bindslev, dekan på Det Tekniske Fakultet på SDU bød velkommen sammen med Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioner og Bjarne Dahler-Eriksen, lægefaglig direktør på Odense Universitetshospital (OUH).

De lagde alle tre vægt på vigtigheden af ny teknologi i fremtidens sundhedsvæsen til både optimering af arbejdsgange og aflastning af det sundhedsfaglige personale.

Ledelsen af CCR bestående af daglig leder Søren Udby, forskningsleder Thiusius Rajeeth Savarimuthu og teknisk leder Esben Hansen  gav eksempler på robotteknologi og løsninger, som OUH og SDU tidligere har udviklet sammen. De understregede alle tre, at centerets fornemste opgave bliver at få teknologien ud at virke i virkeligheden, så robotterne gør en positiv forskel for patienter og personale på hospitalet.

Efter de flotte taler blev den røde snor klippet – selvfølgelig af en robot – og de gæster, der var fysisk til stede fik en rundvisning i SDU’s robotlab.

Tre mennesker, to mænd og en kvinde, smiler til kameraet

Bjarne Dahler-Eriksen, Stephanie Lose og Henrik Bindslev

En gruppe mennesker sidder på en trappe

Gruppebillede af dagens oplægsholdere

To mænd ved siden af en robot

Rundvisning i robotlab

APPFWU01V