Skip til primært indhold

Robot til debridering af kroniske sår (WOTAD)

Udviklingen af kroniske sår er et stigende problem på grund af en befolkning, der bliver stadigt ældre, samt en stigning i antallet af diabetikere. Et kronisk sår kan være smertefuldt og sænke patientens livskvalitet markant.

PROJEKTPERIODE

Start: 1. september 2023
Slut: 31. august 2026

Undersøgelser viser dog, at hvis man debriderer såret mindst én gang om ugen vil det i høj grad forbedre helingshastigheden. Dette kan være med til forbedre patientens livskvalitet og derudover reducere omkostninger relateret til behandling. Debridering indebærer typisk oprensning af såret ved fjernelse af nekrotisk væv ved hjælp af skalpel, saks, curette og pincet. Det er en relativt simpel proces, men det er manuelt og krævende arbejde, og det udføres som oftest af læger frem for sygeplejesker, selv i simple tilfælde.

MÅL

Projektet hedder Woundcare Offloading Through Automated Debridement (WOTAD), og målet med det er at udvikle, producere og teste en robot til automatisk debridering af kroniske sår.

Robotten Flash-Clean skal kunne yde vand- og laserbehandling, som er mere skånsomt end kirurgisk debridering, hvilket vil betyde, at såret kan oprenses oftere og dermed fremskynde helingsprocessen. Behandlingen vil være fuldautomatisk, da robotten selv skal kunne analysere, administrere og justere behandlingen, hvilket vil aflaste det sårplejende personale.

En robot med en hævet arm

PARTNERE

FINANSIERING

Projektet har modtaget 1.000.000 EUR fra EU's Eurostars-finansieringsprogram.

Malte Kongstad Deleuran

Malte Kongstad Deleuran

Innovationskonsulent

Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV


(+45) 2165 7146
Søren Udby

Søren Udby

Daglig leder

Centre for Clinical Robotics


(+45) 2931 7259
APPFWU02V