Robot-transporteret pakkeboks til medicinsk udstyr
Førhen kunne det tage patienter fra Hjertemedicinsk Afdeling og H.C. Andersens Børne- og Ungehospital på Odense Universitetshospital (OUH) omtrent 30 minutter at hente medicinsk udstyr i forbindelse med deres behandlingsforløb. Udstyret kunne kun hentes i ambulatoriernes åbningstid, typisk mellem kl. 8-15.
PROJEKTPERIODE
Start: 1. august 2023
Slut: 1. maj 2024
For mange patienter har det føltes restriktivt kun at kunne afhente udstyr inden for en bestemt tidsgrænse, som oftest lå i arbejdstiden. På H.C. Andersens Børne- og Ungehospital har det været uhensigtsmæssigt, når forældre har været nødsaget til at hente udstyr i aftentimerne, hvor de har måtte vente i børnemodtagelsen blandt syge børn og deres forældre.
MÅL
Projektet ville gøre det nemmere for patienter og forældre at afhente udstyr ved at udvikle en robot-transporteret pakkeboks, der kunne stå i forhallen på hospitalet.
RESULTATER
De nye mobile pakkebokse har vist sig at spare patienterne tid ved afhentning, der før kunne tage op mod 30 minutter med parkering i p-huset, gang mod ambulatoriet og ventetid på betjening. Med de nye pakkebokse tager det nu omkring 7-8 minutter at afhente udstyr i forhallen, hvor man ikke skal vente på betjening. Afhentningstiden er også forkortet, da der er tilknyttet korttidsparkeringspladser specifikt til formålet tæt ved indgangen ved forhallen. Samtidig kan patienterne komme i forhallen når som helst i døgnet.
Patienterne har udtrykt stor tilfredshed med pakkeboksløsningen. Især patienter på Hjertemedicinsk Afdeling, der i efteråret 2023 indførte, at patienter selv skal montere diagnostisk udstyr, har udtrykt tilfredshed med arbejdsgangen, fordi de nu hurtigere kan komme i gang med diagnostik og behandling.
Pakkeboksløsningen er også til fordel for personalet, da omlægningen hver uge frigør ca. 13-14 sygeplejersketimer, når patienterne ikke længere skal op på afdelingen for at afhente. Pakkeboksen kan påfyldes på afdelingen og derfra kører den selv ned i forhallen via den mobile robotbund.
PARTNERE
- Hjertemedicinsk Afdeling, OUH
- H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH
- Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT)
- Bygningsdrift og -service
- Nordic Robotics
- MiR
CCR's del i projektet har været at stå for den fysiske og softwaremæssige kobling af den mobile robotbund fra MiR og skabet fra Nordic Robotics.
Marie Glent-Rolle
Innovationskonsulent
Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV
(+45) 2113 6516 marie.glent-rolle@rsyd.dk